![]() ![]() |
Jan 22 2008, 05:28 PM
|
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Member No.: 0 |
Merhaba Arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Koobide Blok eklemek Mkportal vs.. portallar gibi kolayca yapılamıyor.Yönetim panelinde bu tarz bi seçenek yok,
Şimdiki Anlatımda Koobi de İstediğimiz yere nasıl Blok ekleyebileceğimizi göstermeye Çalıştım. Faydalı olması umuyla başlıyorum. Burda işinize yarıyabileceğini Düşündüğüm 14 Tane Blok Oluşturdum.İçlerinde Adsense reklamları, haberler,havadurumu,döviz, dost siteler,viyondakiler vs. Bloklar mevcut. Bloklar Rar Şifresi: emre Şimdi eklemek istediğimiz Bloğu koobidizini/templates/Temaadınız/other Klasörü içine atıyoruz. Ardından koobidizini/templates/Temaadınız/page/main_template.tpl Dosyasını açıyoruz. Şimdi asıl önemli yer burası. Bu dosyadan bloğumuzu nereye eklemek istiyorsak, kısa bi editleme yapıcaz. Örneğin Bloğumuzu solda Takvimin hemen altında göstermek istiyoruz... O halde main_template.tpl klasöründe CODE <!-- Kalender --> <div class="navigation_box">{$lang.calendar}</div> <div style="padding-top:3px"> {$simple_calendar} </div> <br /> <!-- Kalender --> {/if} Bu kodların hemen altına şunu ekliyoruz... ( Ben örnek olarak google adsense reklamları eklemeyi gösteriyorum, siz değişikliği yaparsınız) {include file='other/google.tpl'} ( google.tpl yazan yeri hangi bloğu koymak isterseniz onunla değişin ) Daha Sonrada kaydedin. Blok anasayfada görüntüleniyor olacaktır... Diğer yerlere koymak isteyen arkadaşlar içinde; Sol en altta olmasını isteyenler CODE {include file='other/toolbox.tpl'} Sağ en altta olmasını isteyenler CODE {getaffiliates} Sağ en üstte olmasını isteyenler CODE <td valign="top" id="content">{$content} </td> <td valign="top" id="rightnavi"> Bu kodların altlarına eklesinler. Not : Alıntıdır. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 9th September 2010 - 12:19 PM |